Xalet-Refugi Rasos de Peguera

El Xalet-Refugi de Rasos de Peguera és un refugi de muntanya, a 1.805 m d'altitud, propietat del Centre Excursionista Montserrat. Fou inaugurat el 9 de desembre de 1933, i va néixer amb l'objectiu de donar aixopluc als esquiadors que, amb les mules o bé a peu, feien el trajecte des de Berga per gaudir de l'esquí, ja que no oblidem que l'esquí a Catalunya va néixer en aquest indret el desembre del 1908. Per tant, es tracta d'un edifici amb una rellevància històrica notòria.

Actualment és el refugi de muntanya més antic de Catalunya construït amb finalitats esportives. 

La Lídia i el Xevi us faran sentir com a casa.

Contacte: 640 161 482 (Whatsapp o Telegram)

Aquest refugi es pot prendre com a punt de partida als mesos d'hivern per practicar l'esquí de muntanya, l'esquí de fons, raquetes de neu, baixades amb trineus o gaudir simplement de la neu.

A la primavera i a l'estiu, es poden practicar caminades, escalada en roca, excursions amb bicicleta de muntanya o simplement contemplar el verd intens dels prats en el seu renaixement.

A la tardor, a més a més dels anteriors esports de primavera i estiu, podrem també gaudir dels vermells, grocs, ocres i d'altres colors d'aquesta meravellosa estació, i si la natura ha estat generosa, ens regalarà un bon esclat de bolets de totes menes, això sí,  sempre anant amb compte amb l'espècie, però d'això també ens en podran aconsellar els nostres guardes del Refugi.


El socis del Centre Excursionista Montserrat podran gaudir d'un 50% de descompte en la pernocta al refugi.


Coordenades de situació:  UTM - 31T 397752,29E - 4665699,20N 

                                        Graus: 42º 08,1225N - 1º 45,4588E

Altitud: 1.805 m.

Accessos a peu: Des de Berga 2:30 h  -  des del Refugi d'Ensija 3:30 h  -  des de Cercs 5:00 h - des de Peguera 1:00 h


Les xarxes del refugi...

Facebook
Twitter
Instagram
Link

Vols formar part del Centre Excursionista Montserrat?